ISO 27001 Gecertificeerd

ISO 27001 is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. Met de ISO 27001 certificering, oftewel ISMS (Information Security Management System) certificering, laat u zien dat u voldoet aan de ISO 27001 eisen rondom informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging is om een aantal redenen belangrijk. Het zorgt ervoor dat:

  • vertrouwelijke informatie privé blijft en alleen toegankelijk is voor geautoriseerde personen (vertrouwelijkheid);
  • informatie juist en volledig is en dat er op geen enkele manier mee is geknoeid of gewijzigd (integriteit);
  • informatie beschikbaar is voor degenen die het nodig hebben wanneer ze het nodig hebben (beschikbaarheid).

Veel bedrijfstakken en overheidsvoorschriften vereisen dat bedrijven bepaalde soorten informatie beschermen, en als dit niet gebeurt, kan dit juridische en financiële gevolgen hebben. Een inbreuk op de informatiebeveiliging kan de reputatie van een bedrijf schaden en het vertrouwen van de klant aantasten, wat moeilijk te herstellen kan zijn.

Kortom, informatiebeveiliging is van cruciaal belang voor het beschermen van gevoelige informatie, het behouden van het vertrouwen van klanten en partners en het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving. Een ISO 27001 certificering is dus van hoge waarde. Meer informatie »

 

Bekijk hier ons certificaat

 


 

Data Pro Certified

NLdigital heeft in samenwerking met haar leden de Data Pro Code ontwikkeld: een concrete invulling van de eisen van de Avg. Deze gedragscode is specifiek voor verwerkers (data processors). Dit zijn ICT-bedrijven die in opdracht van een ander data verwerken.

Wat is de betekenis van een Data Pro Certificering?

Verwerkers die zich houden aan de Data Pro Code, kunnen dit aantonen door zich te laten certificeren. Deze Data Pro certificering werd in mei 2019 gelanceerd en inmiddels zijn de eerste bedrijven gecertificeerd. Hier is DataMask er één van.

Certificering houdt concreet in dat een externe auditor toetst hoe het is gesteld met het Data Pro Statement van het bedrijf. Ook doet de auditor een risicoanalyse en toetst hij de antwoorden van het bedrijf op diverse privacy-issues. Ieder bedrijf dat geslaagd is, ontvangt het Data Pro Certificate en wordt opgenomen in het Data Pro register.

 

Bekijk hier ons certificaat