Eenvoudig voldoen aan een Woo-verzoek

Met de nieuwe anonimiseringsmodule van MY-LEX en DataMask, wordt het heel eenvoudig om een Woo-verzoek te beantwoorden.

Onze Enterprise Search oplossing zorgt voor een naadloze integratie met uw systemen. Zoeken, vinden, selecteren en tonen van de opgevraagde informatie, verzamelen daarvan in een dossier en vervolgens met een druk op de knop anonimiseren en naar de aanvrager versturen.

Deze binnen Nederland unieke samenwerking is nu beschikbaar via MY-LEX en DataMask. U kunt zich alvast inschrijven voor de webinar die wij hier binnenkort over zullen geven. Of stuur ons vrijblijvend een verzoek om meer informatie, wij lichten graag toe hoe deze oplossing voor uw organisatie in te zetten is.

 
Over MY-LEX, de WOO en DataMask

Met 35 jaar ervaring op de informatie ontsluitingsmarkt en dan vooral "zoeken, vinden en tonen" oftewel enterprise search, maken wij een groot scala aan bronsystemen doorzoekbaar met onze uitgebreide connectoren, vanuit elke gewenste applicatie.

We maken met onze connectoren een eigen index aan, zodat we rekening houden met de rechten/rollen en dat men ‘niet naar een zandloper’ zit te kijken maar snel hun resultaten ziet. Dit zowel in onze eigen weergave als bijvoorbeeld in een klantcontactsysteem, social intranet of website.

 

Een volgende meerwaarde van MY-LEX kenmerkt zich vooral op "oude" data en deze toegankelijk en beheersbaar houden zonder complex migratietraject. Dit doen we met MY-LEX Legacy®, waarbij we naast de module ook onze uitgebreide consultancy en projectmogelijkheden benutten om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Onze Legacy oplossing is in essentie ontstaan om oude systemen over te nemen in MY-LEX (en via onze API doorzoekbaar te maken, ook in de nieuwe systemen) zodat de informatie toegankelijk blijft voor alle medewerkers maar ook beheersbaar blijft voor een DIV. Denk aan archiefbeheer, vernietiging, opschoning, metadata wijzigen, dossiers splitsen en uiteraard ruime export mogelijkheden. Belangrijk is dat het oude systeem helemaal ontmanteld kan worden en geen software/database meer van die oude applicatie hoeft te blijven bestaan.

De meest recente ontwikkeling is een verzamelterm voor datamanagement, oftwel "nog meer doen met je data" die al doorzoekbaar en overgenomen is door MY-LEX. Denk hierbij aan consultancy en software oplossingen voor o.a. adviestrajecten bij opschoning, AVG onderzoeken, ontdubbelen maar ook heel specifiek de Wet Open Overheid. Daar ligt natuurlijk een enorme meerwaarde om over alle gekoppelde data snel je analyse uit te voeren vanuit 1 systeem, inclusief anonimiseer/aflak mogelijkheden en exportmogelijkheden. Dit is uniek in de Nederlandse markt om realtime te kunnen doen! Dit laatste doen we met onze exclusieve Partner DataMask. Er is geen andere mogelijkheid om uit ALLE systemen, zeker met name de ongestructureerde data (zoals mailboxen, netwerkschijven) maar ook alle relevante zaaksystemen én taakspecifieke systemen, zo eenvoudig te doorzoeken en een selectie daaruit te maken, om daarmee aan de slag te gaan voor een WOO verzoek.

 

MY-LEX in het kort

MY-LEX is een innovatief softwarebedrijf dat zich in de afgelopen 35 jaar heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van zoeksoftware en andere componenten. Sinds 2018 heeft MY-LEX onafgebroken gewerkt aan de ontwikkeling van haar nieuwe software platform met onderliggende contentintegratie technologie. Hiermee bieden wij een nieuwe suite, welke de vraagstukken van nu – op het gebied van enterprise search, migratie van data, anonimiseren van documenten en vooral ook de nieuwe Wet Open Overheid (welke 1 januari 2024 van kracht wordt) - het hoofd kan bieden.

 

anonimiseren vanuit mylex suite

Samenwerking tussen DataMask en MY-LEX

DataMask is onlangs een nieuwe samenwerking aangegaan, dit keer met het softwarebedrijf MY-LEX. De koppeling met de contentintegratietechnologie van MY-LEX biedt gebruikers de mogelijkheid om op snelle en efficiënte wijze de juiste informatie te vinden binnen verschillende systemen, deze te verzamelen en vervolgens te anonimiseren met DataMask. MY-LEX ondersteunt het proces waarbij alle relevante informatie voor een gebruiker via één portaal wordt verzameld, gestructureerd, gerangschikt en toegankelijk gemaakt. Dit zal gebruikers bijvoorbeeld veel tijd en moeite besparen tijdens de behandeling van een Wob-verzoek.

Lees verder