Anonimiseren uitbesteden

anonimiseren as a service

Wanneer binnen uw organisatie regelmatig stukken moeten worden geanonimiseerd kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van onze software, maar u kunt er ook voor kiezen het volledige anonimiseringsproces door ons team te laten uitvoeren. Dit noemen wij: Anonimiseren-as-a-Service. Als uw organisatie bijvoorbeeld een opdracht heeft die op korte termijn moet worden afgerond of een zeer omvangrijke anonimiseringsklus die een te grote impact zou hebben op uw eigen organisatie, dan kan DataMask u volledig ontzorgen in dit proces. Het uitbesteden van dit proces aan DataMask is daarnaast ook uitermate geschikt voor organisaties die nog niet veel ervaring hebben met dergelijke werkzaamheden.

Anonimiseren volgens heldere protocollen

Het verwerken van bijvoorbeeld Wob-verzoeken is voor gemeenten en andere overheden een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Geschikte software maakt het proces van anonimiseren aanzienlijk eenvoudiger en in veel gevallen ook efficiënter, maar om succesvol te anonimiseren zijn ook heldere protocollen en juridische basiskennis vereist. Bij DataMask hebben we, naast de juiste softwarematige oplossing, de nodige juridische expertise in huis om het complete proces van anonimiseren in goede banen te leiden. Of er nu sprake is van tijdsdruk, een groot of klein aantal bestanden die moeten worden geanonimiseerd, of u heeft behoefte aan juridisch inzicht; bij DataMask staan we voor u klaar.

info-image

Voordelen anonimiseren uitbesteden

Voldoen aan wet- en regelgeving

U heeft geen omkijken meer naar het anonimiseren binnen uw organisatie en houdt uw medewerkers gemotiveerd. Anonimiseren wordt soms als “corvee” gezien, de klus is niet eenvoudig en kleine fouten liggen op de loer. DataMask garandeert u dat door ons verwerkte documenten volledig voldoen aan de binnen de AVG geldende wet- en regelgeving en de met uw organisatie afgesproken richtlijnen.

Binnen afgesproken termijn opgeleverd

Bij DataMask worden bestanden en documenten gegarandeerd binnen de afgesproken termijn opgeleverd. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan. We maken hierbij geen onderscheid tussen grote of kleine aantallen bestanden. De tussen DataMask en uw organisatie afgesproken opleverdatum is voor ons een harde deadline.

Kostenbesparend

Uw personeel hoeft geen tijd vrij te maken voor het uitvoeren van tijdrovende anonimiseringswerkzaamheden. Hierdoor liggen de kosten bij uitbesteding aan DataMask vrijwel altijd lager dan wanneer u dit binnen uw eigen organisatie belegt.

Geen licentie

U bent niet gebonden aan een software licentie met terugkerende betalingsverplichting en maakt alleen kosten bij behoefte aan de dienstverlening.

Uitgevoerd door specialisten

De werkzaamheden worden uitgevoerd met oog op de hoogste kwaliteit en informatiebeveiligingsstandaarden, door gespecialiseerde medewerkers van DataMask.

Gegevens onomkeerbaar verwijderd

In de eindproducten die DataMask levert zijn alle gemaskeerde privacygevoelige gegevens onomkeerbaar verwijderd. DataMask biedt u hierop een 100% garantie. Hiermee verkleint u het risico op datalekken of reputatieschade.

Interesse in het uitbesteden van uw anonimiseringsklus?

Zorgvuldige dienstverlening dragen we bij DataMask hoog in het vaandel. Bent u voor uw organisatie op zoek naar een betrouwbare partner die u het anonimiseren van documenten uit handen kan nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we informeren u graag over de mogelijkheden.