Referenties anonimiseren

Gemeentes en overheden hebben de verplichting om informatie te publiceren, maar men dient daar ook zorgvuldig mee om te gaan. Privacygevoelige informatie dient op adequate wijze te worden geanonimiseerd, zodat er ook daadwerkelijk sprake is van geanonimiseerde informatie. DataMask helpt haar klanten bij de invulling van het anonimiseringsvraagstuk. Op deze pagina kunt u meer lezen over het hoe en waarom van de keuze voor DataMask en de ervaringen van onze klanten met onze oplossing en dienstverlening.

Documenten anonimiseren met DataMask

Staphorst kiest voor DataMask

Bij de gemeente Staphorst was de vraag aan DataMask duidelijk: zijn we genoodzaakt een nieuwe medewerker aan te stellen die onze documenten gaat anonimiseren of kunnen we door gebruik te gaan maken van de DataMask software dit probleem met onze huidige medewerkers oplossen?

Lees verder over deze case
info-image
info-image
DataMask succesvol ad-hoc ingezet bij spoedklus Waterschap

Waterschap Hunze en Aa's

Het komt regelmatig voor dat er een omvangrijk dossier moet worden geanonimiseerd terwijl sprake is van tijdsdruk, bijvoorbeeld in het kader van een Wob-verzoek. Dit was ook het geval bij een Waterschap uit het noorden van ons land, daags voor de kerstvakantie. Het Waterschap benaderde DataMask waarna het Waterschap in staat is gesteld, met de cloud-variant van DataMask, om het omvangrijke dossier binnen afzienbare tijd te ontdoen van de data die niet geopenbaard mocht worden.

Lees verder over deze case

Wilt u een vrijblijvende demo over het anonimiseren van documenten?

Wij komen graag bij u langs om onze oplossing voor het anonimiseringsvraagstuk te presenteren.