Het publicatieplatform van DataMask

DataMask biedt een alles-in-één oplossing voor het veilig, efficiënt en transparant publiceren van (geanonimiseerde) documenten en dossiers. Onze oplossing is opgebouwd rondom drie essentiële perspectieven:

Verzamelen en voorbereiden van documenten

Met DataMask of via een compatibel zaaksysteem / DMS (zoals xxllnc Zaken / SharePoint) verzamelen we moeiteloos de benodigde documenten voor publicatie. Documenten al eens eerder gepubliceerd? DataMask herkent deze, voegt ze toe inclusief vindplaats en bespaart uw organisatie direct (anonimiseer) werk. Deze stap legt de basis voor een gestroomlijnd publicatieproces.

Aanbieden en beheren van documenten

Vanuit de DataMask applicatie volgen gebruikers een eenvoudige workflow om dossiers en documenten aan te bieden voor publicatie. Geautoriseerde gebruikers (zoals Woo-coördinatoren) kunnen aangevraagde publicaties vervolgens controleren, aanvullen, plannen én beheren.


Toegankelijke interface voor burgers

platform is de omgeving waar burgers, journalisten en andere belanghebbenden toegang hebben tot de gepubliceerde documenten. Via een gebruiksvriendelijke interface in uw eigen huisstijl kunnen zij eenvoudig kennisnemen van deze informatie, wat bijdraagt aan een transparante en toegankelijke overheid.


Overzicht van Functionaliteiten

Ons publicatieplatform biedt een scala aan functionaliteiten die de volledige levenscyclus van het publicatieproces ondersteunen:

 • Voorbereiding en anonimisering

  Met geavanceerde technologieën van DataMask zorgen we voor een grondige voorbereiding en anonimisering van documenten, essentieel voor het waarborgen van privacy en veiligheid.

 • Ontdubbeling en verwijzing

  Komen documenten al voor in het dossier of zijn deze al eerder gepubliceerd? De omgeving is in staat om te ontdubbelen én te verwijzen naar de eerder gepubliceerde documenten.

 • Woo-index

  Door een eigen publicatieportaal (bijvoorbeeld met het domein gemeente.woopublicaties.nl) in uw huisstijl én een directe koppeling met de Woo-Index te bieden, behoudt u controle over uw eigen publicaties (en de (informatie)categorieën waarbinnen u wenst te publiceren) en voldoet u tegelijkertijd aan uw inspanningsverplichtingen rondom het zijn van een transparante overheid.

 • Gebruiksvriendelijk zoekportaal

  Onze zoekinterface biedt een vertrouwde zoekervaring, vergelijkbaar met toonaangevende online zoekmachines. Hiermee kunnen geïnteresseerden niet alleen documenten vinden, maar ook online inzien en gerelateerde dossiers verkennen voor een diepgaander inzicht.

 • Actief openbaar maken op eigen tempo

  U maakt zelf uit in welke categorieën uw organisatie gaat publiceren en wanneer u grotere ambities naar meer categorieën gaat verwezenlijken.

 • Flexibele integraties

  Ons platform kan werken met de ZGW-API en voldoet aan de hoogste normen van gegevensbeveiliging en privacy. Hierdoor kunt u met vertrouwen uw documenten publiceren en delen met de samenleving.

 • Compliant en Common Ground Proof

  Door een eigen zoekportaal en een directe koppeling met de Woo-Index te bieden, behoudt u controle over uw eigen publicaties en bent u minder afhankelijk van externe ontwikkelingen. Of het nu publicaties in het kader van de Woo zijn of andere publicaties: u kunt ze allemaal publiceren op het platform van DataMask.

 • Transparante overheid

  We integreren naadloos met diverse (zaak)systemen en applicaties, waardoor onze oplossing eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw organisatie.

Al gekozen voor een ander publicatieplatform?

Bij DataMask begrijpen we dat uw behoeften uniek zijn. Daarom bieden we flexibele integratiemogelijkheden, zelfs als u kiest voor een ander publicatieplatform zoals bijvoorbeeld Rx.Open of de OpenWoo.app.

Met een koppeling kunt u moeiteloos documenten uitwisselen tussen DataMask en het door u gekozen platform. Zo blijft verantwoorde publicaties doen door eerst te anonimiseren met DataMask terwijl u ook profiteert van de publicatie functionaliteiten van het door u verkozen platform.

anonimiseren uitbesteden